1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Taiwanese elektronicabedrijf Asus heeft opnieuw een update vrijgegeven voor de Transformer Prime. Deze update zou wederom een einde moeten maken aan de WiFi- en GPS-problemen, waarmee de tablet al vanaf het begin mee kampt. Eerder bracht het bedrijf ook al een update voor de signaal problemen.

Het ontwerp van de Eee Pad Transformer Prime, zoals de tablet voluit heet, ligt ten grondslag aan deze problemen. Door de aluminiumbehuizing aan de achterzijde kunnen de GPS- en WiFi-signalen moeilijk doordringen. Het gevolg is dat het signaalbereik van zowel de GPS als de WiFi niet optimaal is.

Deze nieuwe update gaat door het leven onder nummer 9.4.2.11. Als de Transformer Prime met internet is verbonden, wordt de update automatisch geïnstalleerd. Opvallend is dat Asus het nieuws van de update niet zelf kenbaar heeft gemaakt aan het publiek.

De software-update brengt echter niet wat het belooft. Gebruikers weten inmiddels al te melden dat het bereik van de GPS en WiFi weliswaar verbeterd is, maar dat het nog steeds onder de maat is. Asus biedt ontevreden klanten uit het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid om hun geld te retourneren, of een extra garantieperiode te verstrekken. Het is niet bekend of Asus deze plannen ook in Nederland en andere (Europese) landen heeft of zal uitvoeren.