1 min

Tags in dit artikel

, ,

Western Digital heeft tijdens MacWorld 2012 een kleine demonstratie gegeven van een nieuwe versie van de MyBook-externe schijven. De nieuwe schijven kennen twee grote verbeteringen, de kastjes zijn namelijk zo ontworpen dat gebruikers zelf de harde schijven kunnen vervangen, wat niet bij elke MyBook het geval is. Het tweede voordeel is vooralsnog voornamelijk voor Apple-gebruikers een zegen, er is ondersteuning voor Thunderbolt.

De MyBook Thunderbolt Duo is voorzien van een dubbele Thunderbolt-poort, waardoor de externe schijven in een setup van zes schijven te koppelen zijn. De schijven worden dan in een RAID 0-opstelling ingesteld en kunnen op deze manier ontzettende transfersnelheden behalen, zoals 700 MB/s lezen en 500 MB/s schrijven. Deze snelheden zijn overigens behaald in een opstelling met ‘slechts’ vier MyBook Thunderbolt Duo’s.

Middels een deurtje aan de bovenkant van de behuizing is het mogelijk om de harde schijven te ontkoppelen en eventueel te vervangen, zodat je voorlopig ook genoeg zal hebben aan deze versie van de MyBook, welke overigens in varianten van 4 en 6 Terabyte wordt geleverd. Het gaat dan om behuizingen met tweemaal een schijf van 2 TB of 3 TB erin.

Western Digital is van plan om de schijven een ‘agressieve’ prijs te geven. Wat dit precies inhoudt laat het bedrijf nog in het midden, maar waarschijnlijk zullen de schijven dus competitief geprijsd worden. De Western Digital MyBook Thunderbolt Duo zal in het eerste kwartaal van 2012 op de markt worden gebracht.