1 min

Hoewel Windows Phone 8 voorlopig nog niet zijn intrede zal doen, is het nu al bekend dat de applicaties die voor WP7 geschreven zijn ook zullen draaien op WP8. Enkele gebruikers suggereerden dat de huidige apps allemaal herschreven moesten worden voor de software-update, maar daar is niets van waar.

Dat heeft Brandon Watson, de hoogste baas bij Microsoft binnen de afdeling Developer Experience, in een tweet bevestigd. Daarin zegt hij dat de huidige applicaties, die geschreven zijn voor WP7, ook zullen draaien op het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Hoe dit op technisch gebied te realiseren is, is vooralsnog onbekend. Wat als de nieuwe toestellen die op WP8 draaien een hogere resolutie hebben, hoe zullen de oude apps dan functioneren? Zullen deze met een zoomfunctie werken, zoals we diverse smartphones en tablets terugzien, of niet? Zodra het nieuwe mobiele besturingssysteem verschijnt zullen we weten of er al dan niet sprake is van cross-compatibility.

Misschien dat Microsoft op het Mobile World Congress een voorproefje zal laten zien van het nieuwe besturingssysteem WP8, dat volgende maand in Barcelona zal plaatsvinden. Eind vorig jaar lekte de roadmap voor de mobiele besturingssystemen van Microsoft uit. Volgens deze roadmap zal Tango in oktober zijn debut maken, gevolgd door Apollo een half jaar later.