2min

Tags in dit artikel

, ,

De online community van Nederland kent vele actieve gamers. Ongeveer een kwart van de Nederlandse bevolking speelt geregeld online games. Gemiddeld spelen we zo’n 2 uur per maand online games.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van Spil Games, onder meer bekend van de website spelletjes.nl. Van de 16,6 miljoen inwoners die Nederland kent zijn er 4 miljoen actief in online gaming. Gemiddels besteden zij 123 minuten per maand aan het online spelen van spelletjes. Het populairste spel was Happy Harvest. De meeste online gamers komen overigens uit het Gelderse plaatsje Barneveld.

Ook in andere landen zijn vele miljoenen mensen zeer actief in online gaming. Brazilië kent maar liefst 16 miljoen actieve gamers, het grootste aantal. Het betreft wel maar slechts 8,2 procent van de totale bevolking. In de VS zijn maandelijks zo’n 12 miljoen gamers actief (2,9 procent) en in Frankrijk 12 miljoen (18,5 procent). Wereldwijd spelen zo’n 170 miljoen mensen games via Spil Games, een stijging van 30,8 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Hoewel Nederlanders maandelijks ruim 2 uur online games spelen, zijn onze oosterburen er nog meer verzot op dan wij. Zij besteden iedere maand gemiddeld 151 minuten aan online gaming. Wereldwijd ligt het gemiddelde op 85 minuten per maand.

CEO van Spil Games Peter Driessen is zeer te spreken over deze cijfers. "In het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat meer mensen meer online spellen spelen – en voor langere tijd achter elkaar. Het voordeel van platforms voor sociale spellen zoals de onze, is dat ze spelers aanmoedigen te creëren, contact te maken en te delen. In 2011 zijn de online spellen volwassen geworden en we verwachten dat het aantal spelers blijft groeien, zodat dit soort spellen de meest populaire blijven."