Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla is bezig met de ontwikkeling van een push-notificatiesysteem waarmee websites de mogelijkheid krijgen bezoekers op een computer of mobiel apparaat een melding te geven.

Ontwikkelaar Jeff Balogh van Mozilla geeft aan dat het systeem vrij toegankelijk is. De website of webapplicatie kent een unieke URL toe aan een bezoeker, welke is gekoppeld aan Mozilla’s notificatiesysteem. Zodra de bezoeker toegang verleent kan de website de notificaties doorsturen naar Mozilla’s servers om deze bij de gebruiker op de pc, een Android toestel of via Firefox Home op iOS af te leveren.

Google Chrome heeft een soort van zelfde functionaliteit met notificaties in onder andere Gmail, maar hierbij is het nodig om desbetreffende websites open te houden in de browser. Met Mozilla’s systeem is het mogelijk dat elke website je updates geeft, zolang de benodigde applicatie draait. Balogh geeft echter aan dat het systeem op dit moment nog in de ontwikkelingsfase zit en dat de API nog niet af is. Volgens Balogh zal het systeem betere functionaliteiten geven aan websites, zonder extra kosten of speciale infrastructuur.