Apple heeft na de vele kritiek op de gebruikersvoorwaarden van iBooks Author besloten om de overeenkomst gedeeltelijk te herschrijven, in de hoop de lucht te klaren. In de originele overeenkomst stond namelijk dat Apple eigenaar zou worden van ingezonden iBooks en dat de auteur niet gerechtigd is om de gemaakte boeken via andere wegen te verkopen. Beide passages zijn aangepast.

iBooks Author kon op veel lovende woorden rekenen bij aankondiging. De software maakt het mogelijk om aantrekkelijk ogend, interactief studiemateriaal te creëren in een handomdraai. Nadat de gebruikersovereenkomst werd uitgeplozen werd er echter schande gesproken, want de voorwaarden bleken op sommige punten allesbehalve aantrekkelijk te zijn.

In de nieuwe EULA staat dat Apple alleen eist dat het bedrijf het exclusieve recht heeft over de .ibooks-bestanden die aangemaakt worden middels iBooks Author, het gaat dus niet om de content zelf. Het betekent dus niet alleen dat Apple niet eigenaar wordt van de content, maar de auteurs hebben dus ook het recht om deze content via andere kanalen te distribueren, zolang het maar niet om de iBooks zelf gaat.