1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Uit een recent onderzoek van Crittercism blijkt dat applicaties op Apple’s iOS vaker crashen dan applicaties op Google’s Android. 46 verschillende versies bleken crashes te veroorzaken.

Het onderzoek liep in de eerste twee weken van december. Hieruit kwam naar voren dat er minstens 23 verschillende iOS versies en 33 Android versies met vastlopende applicaties kampen. Met 28,64 procent van alle crashes steekt iOS 5.0.1 ruim boven alle andere versies uit. Er moet echter wel gezegd worden dat op het moment van testen, Apple’s iOS 5 nog geen twee maanden gelanceerd was en iOS 5.0.1 ongeveer slechts één maand. Wat waarschijnlijk ook betekent dat nog niet alle apps een benodigde update hadden gekregen. Ook zijn er op iOS drie keer zoveel applicaties gestart dan op Android, ongeveer 162 miljoen tegen 52 miljoen tussen november en december 2011. Aangezien het onderzoek het aantal crashes in percentage van elke opstart geeft, is het probleem dat er meer iOS apparaten in het resultaat zouden zitten uitgesloten.

Volgens Crittercism CEO Andrew Levy is de reden van de vele crashes te wijten aan verschillende zaken, waaronder slechte hardware, internet verbindings problemen, taal ondersteuning of geheugen problemen. Ook het feit dat iOS 5 nog niet zolang op de markt is zou een reden zijn. Levy geeft aan dat Google’s Ice Cream Sandwich waarschijnlijk hetzelfde zou overkomen.