1 min

Er gaan al tijden lang geruchten over het mogelijke bestaan van werkelijke Google Goggles, maar vooralsnog zijn deze geruchten keer op keer ontkracht. Google Goggles is een smartphone-applicatie die extra informatie toont middels augmented reality. Hoewel het niet onmogelijk is om Google Goggles in een bril te verwerken, zou de techniek vooralsnog gewoon niet voor handen zijn.

Maar Google laat zich niet tegenhouden, want een nieuw rapport over het bedrijf spreekt over de ontwikkeling van dergelijke brillen. De brillen zouden via de verbinding van je smartphone kunnen werken en dankzij de verworven data een ‘schil’ over je zicht kunnen plaatsen waarmee je extra informatie kunt verkrijgen over de omgeving waarin je je bevindt.

De Google Goggles zouden een atletisch uiterlijk krijgen en voorzien zijn van een camera met flitser. Er is echter niet direct sprake van augmented reality, maar van een ondoorzichtige display aan de zijkant van één van de ogen. De bril wordt aangestuurd middels de stem of het bewegen van het hoofd. Op die manier kan je door menu’s navigeren.