1 min

Google heeft vandaag de eerste bèta voor Chrome op Android-toestellen uitgegeven. De Chrome-browser voor Android brengt ondersteuning voor moderne webstandaarden naar de Android-smartphones, plus nog een aantal interessante features welke niet terug te vinden zijn in de standaard-browser van het besturingssysteem. Toch is er ook een groot nadeel, Adobe heeft aangegeven dat deze browser geen ondersteuning krijgt voor Flash-componenten.

In een statement die het Amerikaanse softwarebedrijf vandaag publiceerde wordt bevestigd dat Chrome voor Android geen ondersteuning heeft voor Flash-content. Niet alleen dat, maar Adobe zou ook niet geïnteresseerd zijn in het toevoegen van deze ondersteuning voor de nieuwe browser. Daarentegen blijft Adobe wel ondersteuning bieden voor Flash in de standaardbrowser van Android.

De beslissing van Adobe komt overigens niet geheel onverwachts; het bedrijf kondigde in november al aan dat de Flash Player voor mobiele browsers niet meer doorontwikkeld zal worden. Adobe maakte de beslissing omdat het bedrijf er alleen in slaagde om Flash-content op acceptabele wijze te laten draaien op Android-toestellen, terwijl de content op andere platforms geweerd werd of slecht functioneerde. Adobe spoort ontwikkelaars nu aan om meer gebruik te maken van HTML5.

Als Google op langere termijn beslist om de standaardbrowser van Android te vervangen met Chrome, zal dit waarschijnlijk betekenen dat Android-smartphones niet langer vanuit de fabriek ondersteuning bieden voor Flash-content.