2min

Tags in dit artikel

, , , ,

iPad-bezitters verkopen massaal hun oude tablet. Dit komt omdat zij verwachten dat Apple binnenkort de iPad 3 op de markt zal brengen en hun oude tablet nu meer waard is dan straks.

Hoewel Apple de iPad 3 nog niet officieel heeft aangekondigd of het bestaan ervan heeft bevestigd, anticiperen Apple-liefhebbers dat het technologiebedrijf op korte termijn de iPad 3 zal uitbrengen. Volgens geruchten die momenteel de ronde doen op het internet zal Apple op woensdag 7 maart een evenement organiseren waar ze de nieuwe tablet aan het publiek zal tonen. Kenners zeggen dat het dan niet lang meer zal duren voordat de iPad 3 in de schappen ligt.

Omdat hun oude tablet nu nog flink wat oplevert als ze deze tweedehands verkopen, bieden Amerikaanse consumenten massaal hun oude iPad aan. Retail outlets zoals Gazelle en NextWorth doen hierdoor goede zaken. Volgens de Boston Herald heeft Gazelle vorig jaar 10.000 oude iPads opgekocht vanaf het moment dat de iPad 2 werd aangekondigd. Het bedrijf verwacht dit jaar nog meer klanten, omdat de merknamen Apple, iPad en Gazelle flink zijn gegroeid het afgelopen jaar.

Gazelle maakt gebruik van een algoritme waarmee bezoekers kunnen berekenen wat hun oude iPad waard is. Het bedrijf zegt dat het de afgelopen week 500 procent meer verkooporders ontvangen. NextWorth, ook een bedrijf dat tweedehands elektronica doorverkoopt, zegt dat het in een week tijd 400 procent meer bezoekers wist te trekken naar de iPad sectie op haar website.

Ook op Nederlandse websites zoals Marktplaats en eBay wordt de iPad 2 massaal aangeboden door mensen die ervan af willen. Of zij ook sparen voor de nieuwe iPad 3 is veelal niet in de beschrijving opgenomen.