1 min

Tags in dit artikel

, ,

Via de Russische website WP7Forum.ru is nieuwe informatie over de Windows Phone update Tango gelekt. Tango moet er voor gaan zorgen dat toestellen met mindere specificaties het besturingssysteem kunnen draaien.

Het minimaal benodigde RAM geheugen wordt teruggebracht naar 256MB. Dit zal een aantal nadelige gevolgen met zich meebrengen. Niet alle applicaties kunnen geïnstalleerd worden en third-party Live Tiles worden niet automatisch geupdate. Ook zal er ingeleverd moeten worden op de videokwaliteit, video’s kunnen met maximaal 4 MB gestreamd worden met H.264 v2 als enige codec. Voor podcasts wordt het niet meer mogelijk deze op het toestel zelf te beheren en foto’s kunnen niet langer automatisch naar SkyDrive worden geüpload.

Het besturingssysteem zal op een aantal punten ook verbeteringen doorgevoerd krijgen, zo wordt het mogelijk om contacten op het toestel te exporteren naar de SIM kaart. Roaming krijgt ook nieuwe opties, het inschakelen voor binnenland, buitenland of uitschakelen. Ook wordt het mogelijk om meerdere bijlagen aan één MMS bericht toe te voegen waaronder plaatjes, geluid en video. Tevens zal het maximaal aantal meegeïnstalleerd applicaties verhoogd worden van 16 naar 40.

Microsoft zal met Tango het Windows Phone besturingssysteem introduceren in een aantal nieuwe landen. Het gaat hier vooral om landen waar men eerder kiest voor een goedkopere smartphones.