1 min

Om een grote slepende rechtszaak te voorkomen, heeft Google een eigen variant op het slide-to-unlock patent ingediend. Google’s nieuwe ontgrendelingsmethode kan op verschillende manieren en bij devices worden gebruikt.

Apple beschikt namelijk over het patent waarmee een telefoon kan worden ontgrendeld door een sleepbeweging over het scherm. Het bedrijf heeft hiermee nogal een sterk patent in handen doordat een hoop fabrikanten gebruik maken van deze techniek. Apple is dan bijvoorbeeld ook in een juridische strijd met Samsung en Motorola wegens overschrijden van dit patent. Om een rechtszaak te voorkomen heeft Google een patent ingediend met een eigen variatie op de techniek.

Google denkt met het patent direct aan de toekomst. De techniek zou namelijk niet alleen geschikt zijn voor een smartphone of tablet, maar ook laptops en computers. Het is echter nog niet bekend wanneer deze nieuwe techniek zal worden gebruikt door Google.

Google’s techniek zal luisteren naar de naam "input to locked computing device" en kan op verschillende manieren toegepast worden. Een manier is het slepen van een applicatie naar een bepaalde plaats op het scherm om deze te activeren. Denk hierbij aan het lockscreen van Honeycomb welke een vergelijkbare techniek gebruikt.