2min

Tags in dit artikel

, ,

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung heeft vandaag twee nieuwe smartphones aan het publiek geïntroduceerd: de Galaxy Ace 2 en de Galaxy Mini 2. De nieuwe toestellen zullen waarschijnlijk vanaf april of mei beschikbaar zijn in Nederland.

De Galaxy Ace 2, de opvolger van de Galaxy Ace, beschikt over een dualcoreprocessor die draait op een snelheid van 800 MHz. Het toestel heeft een 3,8 inch WVGA TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. De Galaxy Ace 2 heeft een camera van 5 megapixels met flits aan de achterzijde waarmee je video’s in 720p-kwaliteit kunt opnemen. Ook aan de voorkant heeft het toestel een camera, maar het is onbekend hoeveel megapixels deze heeft.

De Galaxy Ace 2 heeft een opslagcapaciteit van 4 GB, dat uitbreidbaar is tot 32 GB met een micro-SD-kaart, en heeft 768 MB aan intern geheugen. Het toestel draait op het besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread) waaraan Samsung zijn eigen TouchWiz heeft toegevoegd. Het toestel zal in het tweede kwartaal beschikbaar komen in Nederland voor een adviesprijs van 349 euro.

De Galaxy Mini 2 (de twee meest linkerfoto’s in de galerij) beschikt over een 800 MHz singlecoreprocessor. Het HVGA TFT-scherm is met 3,27 inch iets kleiner dan de Galaxy Ace 2 en heeft een resolutie van 320 bij 480 pixels. Deze smartphone heeft alleen aan de achterzijde een 3 megapixelcamera. Ook bij dit toestel is Android 2.3 als besturingsprogramma geïnstalleerd en beschikt deze over de Samsung TouchWiz-interface. De opslagcapaciteit bedraagt 4 GB en is uit te breiden tot 32 GB. Het interne geheugen bedraagt 512 MB. Ook dit toestel is vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar in Nederland, ditmaal voor een adviesprijs van 199 euro.