1 min

Tags in dit artikel

,

Nu het Mobile World Congress (MWC) steeds dichter in de buurt komt, zien we steeds meer aankondigingen van fabrikanten voorbij komen. Zo ook van LG, die haar opvolger van de Optimus 3D aankondigt.

LG was wereldwijd de eerste fabrikant die een smartphone lanceerde met een 3D-scherm. Dit was de Optimus 3D. Een jaar later is het tijd voor een opvolger van deze pionier. Om die reden kondigt LG vandaag de Optimus 3D Cube aan. Enkele belangrijke verbeteringen zijn een afname in dikte, een IPS-scherm en ondersteuning voor 3D-bewerking.

De LG Optimus 3D Cube zal een 1,2 GHz dual-core-processor herbergen naast 1 GB aan werkgeheugen. Bij de lancering zal de telefoon draaien op Android 2.3 (Gingerbread). Over een upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is nog niets bekend. Opnieuw zal de smartphone gebruik maken van twee camera’s die ieder vijf megapixels bevatten.

Prijzen of datum van beschikbaarheid zijn nog niet bekend. Wel zal de smartphone aankomende maandag worden gelanceerd op het MWC 2012 in Barcelona.