1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sony heeft zaterdagavond twee nieuwe smartphones aangekondigd. De Xperia P en Xperia U werden onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona, dat officieel pas vandaag van start gaat.

De twee nieuwe modellen uit de Xperia-serie zullen beide op het Android-platform werken en in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. In eerste instantie worden de toestellen geleverd met Android versie 2.3. Sony laat weten niet lang na de lancering van beide telefoons een update naar Android 4.0 uit te brengen. Het is vooralsnog onbekend wat de modellen gaan kosten. Volgens Sony worden de smartphones gepositioneerd onder de Xperia S.

Wanneer we naar de Xperia P kijken zien we een smartphone met een vier inch groot scherm en onder de motorkap vinden we een dual-core processor. De nieuwe Xperia P zal bemand zijn met een acht megapixel camera welke beschikt over Full-HD opnamekwaliteit. Middels een dock zou de Xperia P ook bestuurd kunnen worden met een toetsenbord en muis.

De Xperia U is met zijn 3,5 inch grote scherm iets kleiner dan de Xperia P. De Xperia zal een instapmodel worden maar zal desondanks net als de Xperia P uit worden gerust met een dual-core processor. De camera van de Xperia U blijft steken op een acceptabele vijf megapixel.