Nokia komt mogelijk met AC/DC en Prodigy telefoons

Nokia komt naar alle waarschijnlijkheid met twee nieuwe modellen welke luisteren naar de naam van twee zeer populaire rockbands. Volgens bronnen zouden de modellen "AC/DC" en "Prodigy" in de pijplijn zitten.

Het zou hierbij gaan om modellen die bedoeld zijn voor telecomprovider AT&T en dus waarschijnlijk niet zullen verschijnen op de Nederlandse markt. De Prodigy zal een zogenoemde "superphone" zijn welke zal draaien op de Microsoft’s nieuwste Windows Phone 8. De AC/DC zal een model uit de middenmoot worden. Beide modellen zouden een multi-core processor aan boord hebben.

De twee modellen worden beide vernoemt naar een populaire rockband. Het model AC/DC refereert aan de Australische hardrockband welke op werd gericht in 1973. AC/DC bracht een groot aantal albums uit en verkocht wereldwijd ruim 200 miljoen albums. De band dankt zijn bekendheid aan hits als Thunderstruck, T.N.T., Hell’s Bells en Highway to hell.

Het model Prodigy refereert op haar beurt aan de band "The Prodigy". Deze Britse band is eigenlijk moeilijk in een hokje te plaatsen wanneer zij haar muziek ten gehore brengt. Dance, Electropunk, Rave, Breakbeat en Electro zijn enkele genres waarin The Prodigy haar muziek in produceert. De band werd populair met hits als Smack my bitch up, Firestarter, Out of space en No Good (start the dance). Na een aantal goede albums leek de band op een zijspoor en werd er een tijd weinig van vernomen. Echter keerde de band in 2009 keihard terug met het album "Invaders Must Die".