1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

In de iOS-versie van iPhoto, welke gisteren aan werd gekondigd tijdens het iPad-evenement, is kaartensoftware teruggevonden die hoogstwaarschijnlijk niet afkomstig is van concurrent Google. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de kaarten van eigen makelij.

Apple heeft in de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen die zichzelf specialiseerden in het maken van kaarten. Het gaat om de bedrijven C3, PlaceBase en Poly9. Vooralsnog was er weinig te zien van de nieuwe kennis die het bedrijf uit Cupertino heeft opgedaan dankzij deze overnames, maar het vermoeden dat Apple aan eigen kaart-software werkt was er al langer.

In de iOS-versie van iPhoto ogen de gebruikte kaarten duidelijk anders dan in de Mac OS X-versie van het programma. Het gaat echter niet alleen om het visuele aspect, maar ook sommige data wordt net wat anders geïnterpreteerd door de software. Zo worden locaties niet op precies dezelfde plaatsen getoond op de kaarten. Het gaat vooralsnog alleen om enkele functies, niet overal zou Google Maps verdwenen zijn.

Wij spreken de verwachting maar alvast uit dat Apple niet langer gebruik zal maken van Google Maps in iOS 6, wat waarschijnlijk deze zomer aangekondigd zal worden en met de nieuwe iPhone gelanceerd zal worden.

Links Google Maps, rechts iPhoto voor iOS