1 min

In een e-mail heeft Microsoft aan klanten met een Windows Mobile-toestel laten weten dat het de Marketplace voor Windows Mobile offline gaat halen. Vanaf 9 mei is de applicatiewinkel niet meer beschikbaar en kunnen er geen apps meer worden gekocht, gedownload of bijgewerkt.

Vanaf 9 mei zal de Windows Mobile Marketplace dus helemaal niet meer beschikbaar zijn. Voor de mensen die nog steeds gebruik maken van een Windows Mobile-toestel is dat slecht nieuws, zij worden nu min of meer gedwongen over te stappen op een nieuw toestel.

Geïnstalleerde applicaties blijven gewoon werken nadat de service wordt beëindigd, maar zullen niet meer als download beschikbaar zijn. Microsoft raadt aan om voor deze tijd te controlleren welke applicaties geïnstalleerd zijn en om deze te voorzien van eventueel beschikbare updates.

Windows Mobile applicaties zijn mogelijk nog wel beschikbaar via de ontwikkelaar of een andere marketplace. Door middel van het zogenaamde sideloaden is het alsnog mogelijk om een Windows Mobile 6.x-telefoon te voorzien apps. Gebruikers moeten na 9 mei ook opletten met de reset-functie op hun toestel, bij een harde reset worden namelijk alle applicaties gewist en deze zijn dan niet meer te installeren.