1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Een ontwikkelaar van Mozilla heeft bekend gemaakt dat het bedrijf is begonnen met de ontwikkeling van een versie van Firefox die is voorzien van de Metro-interface van Microsoft’s nieuwste versie van het Windows-besturingssysteem. Mozilla wil een volledig functionerende versie van de browser ontwikkelen voor de Metro-omgeving.

Dat Mozilla begonnen is met de ontwikkeling van een Metro-versie van Firefox komt niet geheel als een verrassing, ongeveer een maand geleden maakte het Amerikaanse bedrijf namelijk ook al bekend dat er onderzoek werd gedaan naar een Metro-uitvoering van de browser. Uit het onderzoek zal dan ook zijn gebleken dat een dergelijk project levensvatbaar moet zijn. Om die reden is het project afgelopen week van start gegaan, zo maakt Mozilla-ontwikkelaar Brian Bondy bekend op zijn blog.

Microsoft zou volgens de ontwikkelaar een uitzondering maken voor browser-ontwikkelaars wat betreft de Metro-omgeving. Deze is namelijk vrij strikt wanneer het gaat om de restricties en functionele eigenschappen van een applicatie. Het lijkt er nu echter op dat browser-ontwikkelaars zich meer mogen veroorloven dan anderen. Zo zou Firefox voor Metro bijvoorbeeld toegang krijgen tot Win32-API’s terwijl andere software het moet doen met enkel de Metro API’s.

Het is nog onduidelijk of deze extra mogelijkheden voor browser-ontwikkelaars ook zullen lijden tot Metro-browsers met plugin-mogelijkheden.