1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft bekend gemaakt dat de Chrome-browser zal worden aangepast om binnen de nieuwe Metro-interface van Windows 8 te kunnen draaien. Eerder deze week werd al gemeld dat Mozilla begonnen is met de ontwikkeling van een Metro-versie van Firefox.

Niet alleen Mozilla lijkt dus brood te zien in een Metro-versie van haar browser, want ook Google ziet nu heil in de ontwikkeling van Chrome voor Metro. Microsoft maakte onlangs bekend dat browsers een speciale behandeling krijgen binnen Metro. Normale Metro-applicaties zijn namelijk streng beperkt, in tegenstelling tot gewone desktop-applicaties. Browsers krijgen binnen Metro echter veel meer permissies, waardoor het voor Mozilla en Google beter mogelijk wordt om een eigen browserversie te maken voor de interface.

Metro is vooral bedoeld voor systemen met een touchscreen, hoewel de interface sinds de Windows 8 Consumer Preview ook beter geschikt is gemaakt voor gebruik met een muis. Google is echter voornemens om zowel de desktop- als Metro-versie van Chrome geschikt te maken voor input met muis en touchscreen.

Uit navraag van Ars Technica blijkt ook Opera te bestuderen wat haar mogelijkheden zijn voor de gelijknamige browser.