1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het ontgrendelpatroon wat Android aanbiedt op haar platform blijkt te moeilijk voor de FBI. De Amerikaanse overheidsdienst heeft Google om hulp gevraagd nadat zij er niet in slaagde om de telefoon van één van de grootste pooiers uit het district San Diego te ontgrendelen.

Google biedt in haar Android-platform verschillende manieren aan om je smartphone te beveiligen. Zo kan je je smartphone vergrendelen via een pincode, wachtwoord, camera of een patroon. De laatste blijkt in sommige gevallen zo goed te werken dat het zelfs de FBI niet lukt om deze te kraken. Dit blijkt het geval te zijn bij de in beslag genomen Samsung Exhibit II van één van de grootste pooiers van San Diego. Met deze reden heeft de FBI nu de hulp van Google gevraagd om alsnog door de vergrendeling heen te komen.

De FBI vraagt Google nu om verschillende gegevens van de beste man. Naast gegevens als naam, adres en de accountgegevens van de man, vraagt de FBI ook alle data die de man heeft verstookt met het versturen van emails. Ook gegevens als de contactenlijst, browsergeschiedenis, sms’jes en locatiegegevens zijn verzocht door de FBI.