1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Een Indiase rechter heeft besloten dat er 104 websites uit het land geblokkeerd dienen te worden. Het gaat hierbij om een lijst met websites die samen is gesteld door de muziekindustrie uit het land. Geen enkele website van de lijst ontsprong de dans.

Door de uitspraak van de rechter dienen alle internetproviders, maar liefst 387 in India, de websites te blokkeren. De lijst werd opgesteld door India Music Industry (IMI) en daagde met deze lijst de ISP’s. In de aanklacht eiste de organisatie een blokkade omdat de websites content aan zouden bieden waarop auteursrecht rust.

In de rechtszaak toonde het juridische team van de IMI aan dat elke website enige vorm van auteursrechtelijk beschermt materiaal aanbood. Volgens de rechter is een blokkade van de websites dan ook de enige oplossing. De organisatie liet weten enkel de grootste overtreders aan te hebben gepakt. Volgens eigen zeggen begon de organisatie met een lijst van ruim 300 website maar drong deze terug tot een getal van 104.

De 104 websites zouden zich vooral hebben gericht op plaatselijke muziek welke in India uitermate populair is. De IMI zal zich in een volgende stap meer gaan richten op websites en filesharing met algemenere muziek.