2min

De redelijk betrouwbare lekker genaamd MSNerd, heeft laten weten dat Windows Phone 8 beschikbaar zal komen voor alle Windows Phone-toestellen. MSNerd heeft in het verleden al vaker informatie losgelaten die bleek te kloppen, hij is echter niet werkzaam bij Microsoft en kan er dus ook naast zitten.

Op Reddit heeft hij verschillende vragen beantwoordt van mensen over windows Phone. Zo liet hij onder meer weten dat het Zune tijdperk echt voorbij is en Microsoft hier met Windows Phone 8 volledig afscheid van zal nemen. Een veel belangrijkere vraag is natuurlijk hoe het zit met de Apollo update, beter bekend als Windows Phone 8. Volgens MSNerd zal de Apollo update uiteindelijk voor alle Windows Phone-toestellen beschikbaar komen.

Hij stelt dat zowel de eerste als tweede generatie Windows Phone-toestellen gewoon Windows Phone 8 zullen krijgen. Echter zullen niet alle functies van Windows Phone 8 beschikbaar komen op deze toestellen omdat enkele nieuwe functies in Windows Phone 8 een dual-core processor vereisen en de eerste twee generaties hier nog niet over beschikken.

Er is nog wel een klein obstakel en dat zijn de telecomoperators, zij moeten namelijk de updates verspreiden onder hun klanten en dat kost tijd en tijd is geld. Microsoft zou echter druk aan het pushen zijn om net als bij de Mango-update snel te handelen. Microsoft zou opnieuw in een zeer kort tijdbestek alle telefoons van een update willen voorzien. Ook Nokia en HTC zouden hierop aandringen bij de telecomoperators.

De Windows Phone 8 update zal ergens dit najaar beschikbaar gaan komen. Als de informatie van MSNerd klopt dan is dit goed nieuws voor de mensen die momenteel overwegen een Windows Phone-toestel aan te schaffen, zij hoeven niet bang te zijn dat Microsoft hun overslaat als Windows Phone 8 beschikbaar komt.