2min

Microsoft heeft veel vertrouwen in de toekomst van Windows Phone. Microsoft heeft de verwachting uitgesproken dat het Apple voorbij zal streven op de Chinese markt. Prijsvriendelijke toestellen zouden hierin een key-factor zijn.

Dit heeft Simon Leung, chief executive officer voor de regio China, gezegd tegenover Beijing today. Volgens Leung is het voorbij streven van Apple een intern doel en denkt dit waar te kunnen maken met het aanbod van lager geprijsde toestellen. Zo zijn er toestellen op de Chinese markt die over te toonbank gaan voor een kleine 160 dollar. In het gesprek gaf Leung echter geen tijdsbestek waarin Microsoft dit doel denkt te halen.

Verwacht wordt dat China in 2012 de grootste smartphone-markt zal hebben. Het is voor fabrikanten dan ook noodzaak om goed vertegenwoordigd te zijn op deze markt. Het verschepen van toestellen zal naar verwachting dan ook met 52 procent stijgen tot 137 miljoen toestellen.

In een poging dit doel zo snel mogelijk te realiseren zal Microsoft zich blijven inzetten om de prijs zo laag mogelijk te krijgen. Volgens Leung is de nummer één positie op de smartphone-markt het ultieme doel voor Microsoft. Volgens Leung is "het doel om nummer twee te zijn niet echt een doel". Microsoft bied haar platform aan middels een aantal fabrikanten zoals Nokia, HTC en Samsung.

De prijs van deze toestellen zal sommige mensen in ieder geval meer aantrekken dan een iPhone die begint bij een kleine 500 euro. Desondanks staat een voordeligere prijs niet altijd garant voor betere verkopen.