1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 220 verschillende tablets op de markt verkrijgbaar. Desondanks zijn het nog altijd de modellen van Apple die veruit het grootste marktaandeel pakken. Volgens critici gaat dit in de toekomst echter veranderen.

Onderzoeksbureau ABI laat namelijk weten dat Apple in 2016 nog steeds marktleider zal zijn, maar goedkopere tablets zullen verantwoordelijk zijn voor 60 procent marktaandeel. Het zou hierbij vooral gaan om modellen met een prijs van maximaal 400 dollar, welke zich richten op groeiende markten zoals bijvoorbeeld India en China. Dit stelt Jeff Orr, verantwoordelijk voor consumentenonderzoek bij ABI.

Momenteel zijn tablets met een schermafmeting van minimaal negen inch erg popualair. Maar liefst 75 procent van de tabletmarkt voldoet aan deze specificatie. Dit gaat volgens het onderzoek van ABI de komende jaren echter veranderen. Verwacht wordt dat de favoriete afmeting van tablets in de komende jaren verschuift naar een iets handzamer formaat, namelijk zeven tot negen inch.