1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft en Nokia steken ieder ongeveer 9 miljoen euro in een programma genaamd AppCampus, voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties.

AppCampus is een programma aan de Finse Aalto-universiteit. Studenten en ondernemers van over de hele wereld mogen zich aanmelden en worden ondersteund door de universiteit door middel van het bieden van faciliteiten, coaching en mentoring alsook academische en zakelijke contacten. Naast goede ideeën voor apps, moet er ook echte software uit het project rollen welke vervolgens op de markt gebracht kan worden. Het intellectueel eigendom blijft in handen van de deelnemers.

In totaal steken de Windows Phone-partners Microsoft en Nokia 18 miljoen euro in het ontwikkelprogramma, wat over de komende drie jaar zal worden besteed. Het doel van AppCampus is volgens Nokia-topman Kai Oistämö om enkele duizenden apps aan te trekken. De AppCampus is bedoeld voor zowel het Windows Phone-platform als Nokia’s eigen Symbian en Series 40 besturingssysteem.

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt dat er 70.000 apps beschikbaar zijn in de Windows Phone Marketplace, dat is echter nog ruim minder dan de 550.000 in de App Store voor iOS en de 450.000 apps in Google Play, de app-winkel voor Android-toestellen.