1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vooralsnog is het fabrikanten nog niet gelukt om 3D op een smartphone te laten overtuigen. Desondanks zijn er fabrikanten die nog altijd genoeg vertrouwen in de technologie hebben en daarom het één en ander in de planning hebben staan.

Onder andere Samsung en LG spreken hun vertrouwen in de driedimensionale schermtechnieken uit. Deze twee fabrikanten zijn twee grote spelers op de markt die van mening zijn dat 3D het verschil kan maken op de smartphonemarkt. Met die reden hebben zowel Samsung als LG beide plannen om nieuwe modellen uit te brengen die voorzien zijn van de technologie. Zo kondigde LG op het Mobile World Congress de Optimus 3D Max aan en liet Samsung-vicepresident Nick Dicarlo weten dat Samsung plannen heeft om 3D-toestellen uit te brengen.

Echter, de fabrikanten hebben vooralsnog veel moeite om de technologie om te zetten van slechts een leuke toevoeging tot een echt bruikbare en goed werkende feature. Een belangrijk probleem hiervan is het vinden van content en toepassingen die de technologie waarde geven. Ondanks dat bijvoorbeeld films en games zich uitstekend lenen voor de implementatie maken studio’s hier nog nauwelijks gebruik van. Desondanks hebben fabrikanten nog steeds geloof in het slagen van de technologie op mobiele apparaten.