2min

Tags in dit artikel

, ,

De Tegra 4 van NVIDIA zal, in tegenstelling tot wat velen geloven, dit jaar nog op de markt komen. De opvolger van de Tegra 3 draagt de codenaam ‘Wayne’ met zich en beschikt over een 28nm quad-core processor. De nieuwe SoC zal vanaf de tweede helft van 2012 te koop zijn.

Liefhebbers van de nieuwste technologische hoogstandjes dachten dat NVIDIA zou wachten tot 2013 met het lanceren van de Tegra 4-chip. Zij beweerden dat de chipfabrikant nieuwe producten met de Tegra 4 op de Consumer Electronics Show (CES) en het Mobile World Congress (MWC) aan het publiek zou tonen.

Maar niets is minder waar, zo schrijft Fudzilla. Volgens de techwebsite zal de Tegra 4-chip dit jaar nog gereed zijn. De vraag is of de partners van NVIDIA in staat zullen zijn om voor het einde van het jaar nieuwe producten te ontwerpen die geschikt zijn voor Tegra 4. De nieuwe processor beschikt over een 28nm quadcoreprocessor en deze is gebaseerd op de nieuwe A15 kern van ARM.

Tot die tijd zal de Tegra 3 het paradepaardje zijn van de chipfabrikant. Onder meer de HTC One X en LG Optimus 4X beschikken over een Tegra 3-processor.

NVIDIA lanceerde vorig jaar oktober de Tegra 3. Deze kreeg de codenaam Kal-El mee. Dit is een verwijzing naar de naam van Superman op Krypton. De volgende generaties zullen eveneens beschikken over de namen van superhelden. Zo zal de Tegra 4 de codenaam Wayne dragen, een verwijzing naar Bruce Wayne alias Batman. Naar verwachting zal in 2013 Logan zijn opwachting maken. In 2014 staat Stark op de planning.