1 min

Tags in dit artikel

, ,

De herstelwerkzaamheden van het door een brand getroffen netwerk zullen volgens Vodafone het hele paasweekend voortduren. Het herstel van het 3G-netwerk zal nog zeker enkele dagen in beslag nemen en ook voor het herstel van de rest van de diensten zal het gehele weekend benodigd zijn, zo verwacht het bedrijf.

In een verklaring maakt Vodafone duidelijk dat reeds in 75 procent van het getroffen gebied weer bel- en sms-verkeer mogelijk is. Afgelopen nacht hebben Vodafone-medewerkers op verschillende locaties in Nederland gestaag doorgewerkt aan de configuratie van het netwerk, waar noodvoorzieningen handmatig moeten worden aangesloten en ingesteld. Hierdoor duurt het herstel langer dan gehoopt.

Naast de problemen met de 3G-verbinding blijft een deel van de klanten te voorlopig kampen met voicemailproblemen. Ook is er aanhoudende filevorming op het netwerk, waardoor klanten zowel in het binnen- als buitenland soms meerdere pogingen moeten ondernemen om een gesprek of datasessie op te zetten, zo stelt de provider.

De storingen bij Vodafone zijn het resultaat van een brand in een bedrijfspand van het bedrijf. Hier kwamen de verbindingen van zo’n 700 masten samen. Door het buiten werking stellen van deze masten werd een groot deel van het netwerk lamgelegd. De problemen zijn voornamelijk in de regio Rotterdam merkbaar.