1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google zou de lancering van haar eigen tablet opgeschoven hebben naar de maand juli. De fabrikant zou volgens The Verge nog wat aanpassingen aan de goedkope tablet willen doorvoeren. Daarnaast zou ook de prijs van de tablet verder omlaag moeten.

Daarmee worden de geruchten van een lancering in de maand mei dus min of meer ontkracht. Google heeft laten weten inderdaad te werken aan een eigen tablet en brengt deze nu dus naar alle waarschijnlijkheid uit in juli. Dit weet een anonieme bron van The Verge te melden. Voor de ontwikkeling van de Nexus-producten werkt Google samen met andere fabrikanten. Zo werkt Google voor de ontwikkeling van deze tablet bijvoorbeeld samen met fabrikant Asus.

De lancering zou nu vertraagd zijn door enkele wijzigingen die Google nog wil doorvoeren in de tablet. Door de wijzigingen zou de huidige richtprijs van 249 dollar verder naar beneden moeten. Volgens de geruchten zou het aankoopbedrag van de tablet tussen de 149 en 199 dollar moeten komen. Volgens deze zelfde geruchten zal de tablet van Google gaan beschikken over een 7-inch scherm en een Tegra 3-processor. De Nexus-tablet zal waarschijnlijk alleen als WiFi-uitvoering worden uitgebracht.