2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De nog te verschijnen iPhone 5 wordt volgens geruchten in een geheel nieuw jasje gestoken. De opvolger van de in vorig jaar oktober gelanceerde iPhone 4S krijgt een unibody behuizing en zal 4G-netwerken ondersteunen. Een andere verandering is het scherm: deze zal een grootte krijgen van 4 inch.

Dat zegt analist Brian White van Topeka Capital Markets in een memo aan investeerders. Hij stelt dat zijn informatie gebaseerd is op gegevens die hij van diverse toeleveranciers van Apple heeft ontvangen tijdens een reis door China en Taiwan. Volgens White begint de productie van de iPhone 5 in juni en zal het nieuwe vlaggenschip in de herfst op de markt verschijnen. Eerder werd juni nog genoemd als lanceringsdatum.

Volgens White zal de iPhone 5 een geheel ander design hebben dan de iPhone 4S. Om te beginnen zal Apple een unibody behuizing ontwikkelen voor het nieuwe model. Deze techniek wordt momenteel ook al toegepast bij producten als de MacBook. Daarnaast maakt de fabrikant het scherm iets groter dan dat van de voorgaande iPhone-versies. Volgens White beschikt de iPhone 5 over een scherm met een diagonaal van 4 inch. Eerdere geruchten spraken over een 4.6 inch Retina-scherm. Ten slotte zal de aanstaande iPhone ook 4G-netwerken ondersteunen, een feature die we ook al terugvinden bij de nieuwe iPad. Of de 4G-ondersteuning net als bij de nieuwe iPad enkel van toepassing is op Amerikaanse 4G-netwerken is onduidelijk. Volgens White zal de lancering van de iPhone 5 "alle records" verbreken.

Tevens zegt White opnieuw dat toeleveranciers hebben bevestigd dat Apple aan een iPad Mini werkt, een gerucht dat al sinds lange tijd de ronde doet op internet. Onlangs bevestigde blogger John Gruber dat Apple aan een kleine en goedkopere versie van de iPad werkt. Hij kon echter niet bevestigen of en wanneer Apple de kleine 7.85 inch grote iPad zal introduceren.

Zoals gebruikelijk heeft Apple niet gereageerd op deze speculaties. We zullen pas meer zekerheid krijgen als Apple haar nieuwste smartphone officieel aankondigt. Apple heeft nog geen datum geprikt voor een toelichting.