2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de Zuid-Koreaanse krant DDaily heeft technologiebedrijf Samsung heeft op het allerlaatste moment alsnog belsoten om een fysieke home-knop toe te voegen op haar nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S III. Daarnaast zal het thuisscherm beschikken over vijf rijen voor iconen, in plaats van de gebruikelijke vier.

Volgens DDaily was er grote onenigheid binnen de ontwerpafdeling van het bedrijf. Er zouden zeker drie verschillende ontwerpen voorbij gekomen zijn voor de Galaxy S III. Eén van de ontwerpers gaf de voorkeur aan een smartphone zonder fysieke toetsen net zoals de Galaxy Nexus, maar daarvoor was onvoldoende overeenstemming binnen het team. Volgens een insider was dit ontwerp al in een vergevorderd stadium, maar besloot Samsung op het allerlaatste moment om alsnog een fysieke home-knop toe te voegen.

De voorlopers van de Samsung Galaxy S III, de S en S II, beschikten ieder tevens over fysieke knoppen op de voorzijde. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft besloten om vast te houden aan dit ontwerp. Volgens DDaily is de Galaxy S III vanaf volgende maand verkrijgbaar. Eerdere berichten spraken nog over april.

Ten slotte weet DDaily nog te melden dat Samsung de user interface (UI) van de Galaxy S III heeft aangepast. In plaats van de gebruikelijke vier rijen zal het toestel vijf rijen met iconen weergeven op het thuisscherm.

Over de technische specificaties van de Galaxy S III is niets met zekerheid te zeggen. Volgens de laatste geruchten die Techzine wisten te bereiken zal het nieuwe vlaggenschip beschikken over een 8 of 12 megapixel camera aan de achterzijde. De voorzijde is voorzien van een 1,3 megapixel camera. Verder is het toestel uitgerust met een 4.8 inch full HD-scherm en een 1,5 GHz quadcore-processor. Ten slotte zou het mogelijk zijn om het toestel draadloos op te laden.