1 min

Microsoft is gestopt met de algemene ondersteuning voor Windows Vista. Na vandaag bevindt de ondersteuning van Windows Vista zich in de uitgebreide periode. Dit betekent dat er enkel beveiligingsupdates worden uitgebracht.

Microsoft biedt in de eerste vijf jaar na het uitbrengen van een besturingssysteem "algemene ondersteuning". In deze periode kunnen er Service Packs, losse beveiligingsupdate en nieuwe features aan het besturingssysteem worden toegevoegd. Zijn deze eerste vijf jaar verstreken, dan gaat Microsoft over op "uitgebreide ondersteuning". Deze fase van ondersteuning houdt in dat er geen Service Packs meer uitgebracht worden. Ook is het toevoegen van bijvoorbeeld nieuwe features aan het besturingssysteem verleden tijd. Echter zullen er in deze vijf jaar nog wel updates ter bevordering van de beveiliging uitgebracht worden.

In de ontwikkeling van nieuwe producten van Microsoft zal de fabrikant echter geen rekening meer houden met Windows Vista. Dit geldt voor alle versies die Microsoft van Windows Vista uit heeft gebracht. Microsoft lanceerde de versie van het besturingssysteem eind januari 2007. Nu er inmiddels vijf jaren gepasseerd zijn, luidt Microsoft een nieuwe fase van ondersteuning in. Microsoft zal gedurende deze fase tot 2017 beveiligingsupdates uitbrengen voor Windows Vista.