1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De lanceerdatum van Halo 4 is nu eindelijk bekend. Microsoft heeft samen met game ontwikkelaar 343 Industries laten weten dat Halo 4 op 6 november wereldwijd zal worden gelanceerd.

Hiermee wijkt Microsoft af van eerdere lanceringen. Voorgaande delen uit de Halo-reeks werden altijd in september gelanceerd. Volgens Fudzilla heeft Microsoft dit met voorbedachte rade gedaan om zich beter te positioneren tussen games als Call of Duty en Medal of Honor. Deze games worden eveneens in november verwacht.

Halo 4 speelt zich af vier jaar na het einde van Halo Reach. Master Chief zal opnieuw zijn opwachting maken in het vierde deel. Gamers wachten al bijna twee jaar op de opvolger van Halo Reach en wordt door vele van hen dan ook gezien als de game van het jaar.

Microsoft toonde vorig jaar op de E3-beurs in Los Angeles de eerste beelden van Halo 4. Het was toen de vraag of de game nog op de Xbox 360 zou uitkomen, of dat Microsoft zou wachten tot de lancering van een nieuwe game console. Liefhebbers van de Halo-reeks konden opgelucht adem halen toen Microsoft vorig jaar november bevestigde dat het spel op de Xbox 360 uitgebracht zal worden.