1 min

Tags in dit artikel

, ,

In de aankomende weken zou Microsoft van plan zijn tijdens een besloten evenement in Groot-Brittannië een aantal nieuwe features van Windows Phone 8 tonen. Netbooknews.com heeft beslag op de agenda weten te leggen en meldt dat onder andere release-schema’s, applicatie ontwikkelmogelijkheden, connectiviteit, APN beheer en nieuwe mogelijkheden hoe fabrikanten zich kunnen onderscheiden op het Windows Phone-platform aan de orde komen.

Volgens personen bekend met Microsoft’s plannen zal tijdens deze meeting de integratie van Rich Communication Suite-enhanced (RCSe) diensten in Windows Phone 8 aan partners uitgelicht worden. Telecomproviders zullen hun eigen of third-party spraak- en berichtdiensten direct in de Personen-hub kunnen integreren. VoIP-diensten zouden hierdoor net als normale spraakoproepen aan de gebruiker doorgegeven kunnen worden.

Microsoft zou daarnaast plannen hebben om zijn betaaldienst door middel van NFC via diezelfde RCSe-manier te integreren, om zo providers die op het punt staan deze service uit te rollen tegemoet te komen.