Apple heeft een klacht neergelegd bij de World Intellectual Property Organization over de domeinnaam ‘iphone5.com’, om op deze manier het domein in handen te krijgen. Op dit moment wordt deze gebruikt als forum.

Het verzoek met zaaknummer D2012-0951 is deze week online verschenen op de website van WIPO. Het domein, welke sinds 2008 actief is, wordt gebruikt als forum waar over de aankomende iPhone gediscussieerd kan worden alsook een advertentieplaats voor smartphones.

Apple heeft via deze weg eerder al de rechten gekregen op ‘iphone4s.com’, ‘applesales.com’, ‘appleproductsonline.com’ en domeinen welke niet door Apple zijn gebruikt, maar wel een Apple merknaam aan was gelinkt, zoals ‘iphonesex4s.com’ en andere domeinen met adult verwijzingen.

Daarnaast heeft Apple eerder al domeinen geregistreerd waarvan achteraf bleek dat dit uit voorzorg was gedaan, aangezien in 2009 ‘iSlate.com’ door het bedrijf uit Cupertino werd geregisteerd, voor de komst van de iPad. De rechten op ‘iphone6.com’, ‘iphone7.com’, enzovoorts, zijn tevens niet in het bezit van Apple.