1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft gisterenavond een update voor iOS 5 uitgebracht. Het gaat om versie 5.1.1, welke voornamelijk enkele bugs oplost in het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. Verder wordt de betrouwbaarheid vergroot. De vermeende WiFi-problemen van de nieuwe iPad worden echter nog niet aangepakt.

De update van iOS 5 is bedoeld voor alle iPhones vanaf de iPhone 3GS, alle iPads en de derde en vierde generatie van de iPod touch. De changelog van de update spreekt enkel over het verbeteren van de betrouwbaarheid van de HDR-functie voor de camera en het synchroniseren van Safari-bookmarks, naast het oplossen van een aantal bugs.

Vaak worden na de lancering van een nieuwe software-update van Apple nog kleine wijzigingen gevonden waar het bedrijf zelf geen melding van maakt. Het is goed mogelijk dat dit ook ditmaal het geval zal zijn. Zo is in ieder geval alvast gebleken dat de update ook een phisinglek in safari heeft opgelost.

De update kan je het beste via de update-functie van je iDevice uitvoeren, in dat geval hoeft er immers enkel een delta-update gedownload te worden. Laat je de update via iTunes lopen, dan wordt het gehele update-bestand gedownload. Ter vergelijking, de delta-update van de nieuwe iPad weegt 58,6 MB, de volledige update neemt echter 1,06 GB in beslag.