2min

Tags in dit artikel

, , ,

Op een congres in Shanghai heeft HP gisteren vier nieuwe ultrabooks geïntroduceerd: de Spectre XT, de Envy Ultrabook, de Envy Sleekbook en de Elitebook Folio 9470m. Sommige modellen zullen bij lancering verkrijgbaar zijn voor een prijs vanaf 600 dollar, wat aanzienlijk goedkoper is dan de gemiddelde ultrabook die op de markt te koop is.

De Envy Ultrabook (ook wel de Envy 4 genoemd) is 19,8 mm dik en heeft een gewicht van 1,79 kilo. Deze ultrabook is uitgerust met de nieuwste Ivy Bridge-processor. Verder is de ultrabook voorzien van 4 GB 1600 MHz DDR3 geheugen en een harde schijf van 500 GB met 32 GB SSD-geheugen. De batterij gaat met een enkele lading 8 tot maximaal 9 uur mee. Deze ultrabook is verkrijgbaar in varianten met schermen van 14- en 15.6 inch. De eerste variant heeft een prijskaartje van 750 dollar, de tweede variant kost 800 dollar. Beide zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar.

De Envy Sleekbook (ook wel de Envy 6 genoemd) is eveneens verkrijgbaar in een 14- en 15.6-inch model. Deze ultrabooks hebben dezelfde technische specificaties als de Envy Ultrabook. De kleinste variant zal 700 dollar gaan kosten, de grotere variant kost opvallend genoeg slechts 600 dollar. Het verschil zit hem voornamelijk in het feit dat het 14 inch-model is uitgerust met een AMD-processor. Ook deze ultrabooks zijn vanaf volgende maand verkrijgbaar.

Het voorlopige vlaggenschip uit deze reeks ultrabooks is toch wel de Spectre XT. Met een prijskaartje van 1000 dollar is dit de duurste ultrabook in de reeks. De Spectre XT is slechts 14,5 mm dik en heeft een gewicht van 1,4 kilo. Deze ultrabook heeft 4 GB 1600 MHz DDR3-geheugen en een SSD met maximaal 256 GB aan opslagruimte. Het toetsenbord is voorzien van toetsverlichting, daarnaast is de Spectre XT standaard uitgerust met Norton Internet Security, Adobe Photoshop en Premiere Elements 10 en Beats Audio met quad speakers. Ook dit systeem is in juni verkrijgbaar.

Ten slotte toonde HP de EliteBook Folio 9470m. Deze ultrabook is 19 mm dik en heeft een gewicht van 1,58 kilo. Het verschil met de Spectre XT is dat de EliteBook meer connectiemogelijkheden heeft. Daarnaast gaat de batterij naar verluidt minimaal 9 uur mee met één batterijlading. Deze ultrabook kan tevens in combinatie met een dockingstation gebruikt worden. De EliteBook Folio 9470m is pas vanaf oktober verkrijgbaar. Het prijskaartje is eveneens onbekend, duidelijk is wel dat deze ultrabook de vlaggenschip-status over zal nemen van de Spectre XT, bij introductie.