1 min

Eigenaren van de Optimus 2X Speed moeten voorlopig nog even wachten op hun update naar Android Ice Cream Sandwich. LG heeft de update namelijk uitgesteld naar het derde kwartaal van dit jaar.

Hiermee komt de update een vol kwartaal later beschikbaar dan dat de fabrikant in eerste instantie beloofde. Het slechte nieuws voor de bezitters van de smartphone blijkt uit een bericht van een medewerker van LG Singapore. Deze werd gevraagd waar de update naar Ice Cream Sandwich voor de Optimus 2X Speed bleef. De klant wees de medewerker er op dat bijvoorbeeld een aantal Sony Ericsson-modellen al zijn voorzien van de update. De medewerker verklaarde hierop dat de update zou zijn vertraagd tot het derde kwartaal van 2012.

Over wat de oorzaak van de vertraging is, liet de medewerker van LG Singapore niets los. De Optimus 2X Speed behoort samen met de Optimus 3D Max en de Prada P940 tot de huidige topmodellen van de fabrikant. Al deze modellen zijn officieel nog voorzien van Android Gingerbread, ofwel versie 2.3. LG zal dan ook, net als de klanten, niet zo blij zijn met de vertraging van de update naar de vierde versie van het Android-besturingssysteem.