1 min

Sony gaat deze week een update uitbrengen voor de Sony Tablet P, deze update zal de Android-versie op de tablet bijwerken naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dit nieuws heeft Sony vandaag bekendgemaakt op haar Xperia Blog.

De andere tablet van Sony, de Tablet S, was reeds als voorzien van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. De Tablet P kon natuurlijk niet achter blijven en daarom heeft Sony besloten ook voor deze tablet een update uit te brengen. De fabrikant zal de update vanaf 24 mei beschikbaar stellen. Deze zal als eerste in Japan beschikbaar komen, andere landen zullen gefaseerd volgen.

De update brengt naast de nieuwste versie van Android vergelijkbare nieuwe functies als we die zagen bij de Tablet S update. Zo zullen bijvoorbeeld de "Small Apps" ook op de Tablet P verschijnen. Ook enkele verbeteringen in de camera-functie die we op de Tablet S zagen, zullen naar de Tablet P komen. Of het hierbij blijft is de vraag, de Tablet P van Sony is weliswaar zeer onderscheidend. Deze tablet beschikt namelijk over 2 schermen die je dubbel kan klappen, uit onze review bleek echter al dat dit de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede komt. Wellicht dat Sony dit heeft verbetert in de nieuwe update.