1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikers van de Androidversie van de Google+-applicatie krijgen een dezer dagen een nieuwe versie van de software voorgeschoteld. De update voert een aantal verbeteringen door in de app.

Waar de website afgelopen maand al een update kreeg, is nu ook de mobiele versie aan de beurt. De oude applicatie deed zijn werk wel, maar er was genoeg ruimte voor verbetering. Dit moet ook Google gedacht hebben aangezien de nieuwe versie van de software volwassener aanvoelt. De applicatie voelt namelijk voor het eerst aan alsof deze vanaf de grond af aan is ontwikkeld om te gebruiken op een mobiele telefoon.

Met het uitbrengen van deze nieuwe versie beschikt de software over verschillende nieuwe functies. Wat echter als eerst op zal vallen is dat het uiterlijk van de applicatie is veranderd. Vanaf nu is het mogelijk om vanuit de Google+-applicatie een hangout te starten, eerder was het alleen nog maar mogelijk om aan een reeds bestaande hangout deel te nemen.

Een andere vooruitgang is aangebracht in de animaties die te zien zijn wanneer bijvoorbeeld door de app wordt genavigeerd, of een post bekeken wordt. Waar de iOS-versie van de applicatie inmiddels al is voorzien van een update, zal de versie voor Android volgens Google op zeer korte termijn beschikbaar worden gesteld aan de gebruikers.