1 min

Een aantal lang dagen circuleert het bericht op internet dat Angry Birds en diverse andere popluaire applicaties niet draaien op de low-end smartphones van Nokia. Aanvankelijk dachten gebruikers dat zij simpelweg buiten de boot vielen, maar een woordvoerder van de Finse smartphonefabrikant laat weten deze applicaties zo snel mogelijk beschikbaar te zullen stellen op de Lumia 610 en andere smartphones met 256 MB RAM-geheugen.

Op het moment van schrijven kunnen bezitters van de Lumia 610 diverse populaire apps zoals Angry Birds, Skype, Tango en Pro Evolution Soccer 2012 niet spelen op hun low-end Windows Phone-toestel. Zij hoeven niet bang te zijn dat ze definitief achter het net vissen. Heidi Lemmetyinen, hoofdredacteur van Nokia’s blog Nokia Conversations, laat in een reactie weten dat deze apps zo spoedig mogelijk beschikbaar zullen zijn op de Lumia 610 en andere smarpthones met 256 MB aan werkgeheugen. Ontwikkelaar Rovio werkt volgens de hoofdredacteur aan een aangepaste versie van Angry Birds.

Eind goed, al goed. Volgens kenners is er geen enkele reden waarom deze populaire apps niet beschikbaar zouden zijn voor de Lumia 610 en andere low-end smartphones. Volgens WPCentral heeft Microsoft de makers diverse malen verzocht om een update te maken voor deze applicaties, maar hebben ze daar geen prioriteit van gemaakt. Rovio is de enige ontwikkelaar die momenteel publiekelijk heeft gezegd te werken aan een herziene versie. Volgens Lemmetyinen zullen de andere apps eveneens op korte termijn volgen.