1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple CEO Tim Cook heeft in een interview gehint naar een diepere integratie van het sociale netwerk Facebook in het mobiele besturingssysteem iOS. Ook komt Apple’s spraakgestuurde software Siri aan bod waar Cook voor de toekomst grote plannen mee heeft.

Op de D10 conference licht Cook een klein tipje van de sluier over de toekomstplannen van het bedrijf uit Cupertino. De eerste feature waar Apple-gebruikers mogelijk naar uit kunnen kijken is diepere Facebook-integratie. "Voor ons is het belangrijk dat we klanten op een simpele en elegante manier de dingen aan kunnen bieden die ze willen doen. Facebook heeft honderden miljoenen klanten. Vandaar dat we iedereen met een iPhone of iPad de beste ervaring willen laten genieten op deze platformen", zo laat Cook zich uit.

Ook voor Siri ziet Cook een zonnige toekomst. Volgens de CEO is de spraakassistent één van de meest geliefde en gebruikte functies van de iPhone 4S. Volgens Cook kunnen we ook op dit gebied verbeteringen verwachten: "Er is meer wat we kunnen doen. We hebben veel mensen die er aan werken. Je zult zeer tevreden zijn met de zaken die je gaat zien de aankomende maanden. We hebben een aantal gave ideeën over wat Siri kan doen." Cook is dan ook "erg blij" met hoe de zaken verlopen voor de technologiegigant. Tijdens de WWDC keynote op 11 juni zal Apple verder ingaan op de toekomstplannen.