1 min

Het aantal smartphones met daarop versie 4.0 van het Android besturingssysteem is nog tot op de dag van vandaag nog altijd relatief klein. Dit blijkt uit gegevens van Google. Het merendeel van de Android-smartphones draait op Android 2.3, ofwel Gingerbread.

De nieuwste versie van Google’s besturingssysteem zou volgens de cijfers namelijk pas op 7,1 procent van de smartphones te vinden zijn. Het aantal gebruiker van oudere versies zou volgens Google gelukkig wel steeds verder afnemen. Zo zou nog slechts 0,3 procent van de modellen op Android 1.5 draaien. De hoogste percentages worden echter gehaald door Android 2.2 met 19,1 procent en Android versie 2.3.3 tot 2.3.7 met liefst 64,6 procent.

De nieuwste versies van Android zijn echter wel met een opmars bezig, nu steeds meer fabrikanten hun updates naar Android 4.0 uitbrengen. Zo behalen de versies 4.0 tot en met 4.0.4 gezamenlijk nu 7,1 procent. Ten opzichte van vorige maand steeg Ice Cream Sandwich met twee procent van 4,9 naar 7,1 procent.