2min

Tags in dit artikel

, ,

Liefhebbers die vol smart op de komst van de Spectre XT van HP wachten, moeten vandaag even op de tanden bijten: zij zullen meer geduld moeten opbrengen voordat deze ultrabook op de markt verschijnt. In plaats van een lancering in het begin van juni, zal de Spectre XT pas op z’n vroegst vanaf 22 juni te koop zijn.

Wat de reden voor de vertraging is, is onbekend. Hewlett Packard (HP) heeft gelukkig alleen besloten om het product enkele weken later op de markt te brengen: de introductieprijs van 999 dollar blijft ongewijzigd.

De Spectre XT is slechts 14,5 mm dik en heeft een gewicht van 1,4 kilo. Deze ultrabook heeft standaard een 1.7 GHz Intel Core i5-3317U Ivy Bridge-processor, maar je kunt desgewenst ook voor een i7-variant kiezen. Daarnaast beschikt de Spectre XT over 4 GB 1600 MHz DDR3-geheugen en een SSD met maximaal 256 GB aan opslagruimte. De ultrabook is voorzien van een webcam die met een kwaliteit van 720p video’s kan opnemen. Het scherm is 13,3 inch groot en heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Het toetsenbord beschikt over toetsenverlichting. Daarnaast is de Spectre XT standaard uitgerust met Norton Internet Security, Adobe Photoshop en Premiere Elements 10 en voor het geluid is samengewerkt met Beats Audio wat resulteerde in een systeem met vier speakers.

HP kondigde de Spectre XT vorige maand aan met nog een aantal andere ultrabooks die het in de pijplijn heeft zitten: de Envy Ultrabook, de Envy Sleekbook en de Elitebook Folio 9470m. De eerste twee modellen zullen eveneens deze maand uitkomen. De Folio 9497m zal naar verwachting in oktober haar opwachting maken.