1 min

Vodafone heeft afgelopen weekend opnieuw last gehad van een storing. De storing vond plaats op zaterdagochtend en had zijn betrekking op heel Nederland. Inmiddels zijn de problemen weer opgelost.

Door de storing konden ruim anderhalf miljoen klanten van provider Vodafone afgelopen zaterdagochten niet bellen of mobiel internetten. Ook konden zij niet gebeld worden door andere mensen. De problemen zouden volgens een woordvoerder van de provider inmiddels weer volledig de wereld uit zijn geholpen.

De problemen ontwikkelden zich rond vijf uur in de ochtend. Rond half tien diezelfde ochtend zouden de problemen reeds verholpen zijn. De storing zou veroorzaakt zijn door problemen in een backupserver welke in Rotterdam staat. Hoe de problemen aan de server konden ontstaan is echter niet bekend gemaakt door de telecomprovider.

Eerder dit jaar kampte Vodafone met een storing die de regio Rotterdam enkele dagen in zijn greep hield, nadat één van de bedrijfspanden van de telecomprovider in vlammen op ging. Ook nadien is Vodafone niet geheel gevrijwaard van problemen gebleven.