Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt er op dat Apple’s eerste tablet geen update zal ontvangen naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem iOS. De volgende versie wordt naar alle verwachtingen later vandaag uit de doeken gedaan, tijdens de Worldwide Developer Conference (WWDC) in San Francisco.

Daarnaast wordt ook enkel de nieuwste variant van de iPod touch voorzien van de nieuwste versie van iOS. Wat betreft de iPhone is Apple duidelijk beter gezind, alle toestellen vanaf de iPhone 3GS, welke dit weekend zijn derde verjaardag vierde, zullen worden voorzien van iOS 6. Dat de iPhone 3GS nog wel wordt ondersteund heeft ongetwijfeld mede te maken met het feit dat dit toestel nog altijd in de schappen ligt terwijl de eerste iPad verdween na de aankondiging van de iPad 2.

Vooralsnog zijn deze gegevens enkel gebaseerd op het bestaan van gedeactiveerde downloadlinks die gereserveerd lijken voor de uitgave van iOS 6. Uit de namen van de links kon worden afgeleid voor welk product de iOS-build bedoeld was. Voor de eerste iPad was geen link te vinden.

Naar verwachting brengt iOS 6 ondersteuning voor Siri op de nieuwe iPad. Ook wordt er een vervanger voor Apple’s in de ban gedane UDID-systeem geïntroduceerd. Apple zal waarschijnlijk ook de standaard Maps-applicatie van Google vervangen voor eigen kaartensoftware en een nieuwe skin voor de interface introduceren.

De persconferentie van Apple zal om 7 uur Nederlandse tijd plaatsvinden in het Moscone Center in San Francisco.