2min

Tags in dit artikel

, ,

Opnieuw zijn er geruchten opgedoken over het ontwerp van de nieuwe iPhone. De smartphone zal aanzienlijk groter zijn dan de eerdere versies en zal onder andere voorzien worden van een 19-pin connector, in plaats van de huidige 30-pin connector.

De geruchten zouden worden bevestigd door een fabrikant van beschermhoesjes voor de nieuwe iPhone, welke reeds in productie zouden zijn. Om te beginnen is het nieuwe toestel met afmetingen van 58,47 mm breed, 123,83 mm hoog en 7,6 mm dik aanzienlijk groter dan zijn voorganger. Ook het scherm mag een upgrade naar een beelddiagonaal van 4 inch verwachten.

Waar Apple juist ruimte op heeft bespaard is de connector. In de nieuwe iPhone zal in plaats van een 30-pin connector een 19-pin connector aanwezig zijn. Apple stapt hiermee af van de standaard die het sinds 2003, vanaf de derde generatie iPods, in gebruik heeft. De nieuwe poort is van vergelijkbare grootte als een Thunderbolt-poort zoals we die kennen van MacBooks, verschillende fabrikanten weten echter tegenover TechCrunch te melden dat de pin-layout niet hetzelfde is als bij Thunderbolt.

Daarnaast weet Mobilefun te melden dat de 3,5 mm audio jack is verplaatst naar de onderkant van het toestel. Hier zijn ook de speakers aanwezig, die dankzij de kleine connector aanzienlijk groter zijn geworden.

Ook de achterkant van het toestel is door Apple opnieuw vormgegeven. Er wordt gebruik gemaakt van twee kleuren aluminium, waarbij het grootste gedeelte wordt gescheiden van het gedeelte waar de antenne zich bevindt.