2min

Nokia zal op 27 juni beginnen met de uitrol van de Windows Phone Tango-update voor de Lumia 800 en 710. De nieuwe update brengt onder andere de mogelijkheid tot Internet Sharing, Flip-to-Silence en het streamen van media vanaf je telefoon.

De Tango-update is de laatste grote update voor de introductie van Windows Phone 8 en de Windows Phone 7.8-update voor huidige Windows Phone-toestellen. De update zal op 27 juni wereldwijd verspreid worden naar bezitters van de Nokia Lumia 800 en 710 via de Zune-software en Windows Phone Connector voor Mac-bezitters.

Tango zal een aantal veelgevraagde features met zich mee brengen, waaronder Internet Sharing waarmee de internetverbinding van je toestel gedeeld kan worden met andere apparaten met een mobiele verbinding. De tweede nieuwe optie is Flip-to-Silence, wat je logischerwijs het geluid van het toestel op stil laat zetten door deze simpelweg om te draaien. Als laatst voegt de update media streaming toe aan de Lumia’s.

Nokia maakte direct gebruik van de gelegenheid door ook een aantal nieuwe apps aan te kondigen voor zijn Lumia-toestellen. Het Finse bedrijf is een samenwerking aangegaan met spelontwikkelaar Zynga. Binnen enkele maanden zullen onder andere Words With Friends en Draw Something tijdelijk exclusief worden toegevoegd aan de Nokia-collectie.

In juli kunnen we een nieuwe camera-applicatie verwachten, die een aantal handige functies met zich meebrengt zoals Smart Group Shot, Action Shot, Panorama en Self-timer.

Ook voor het delen van contacten en het monitoren van je bundelverbruik heeft Nokia binnenkort een nieuwe oplossing beschikbaar. Contact Share laat je contacten wisselen middels een SMS of e-mail en met Counters is het mogelijk om een limiet voor je beltijd of databundel in te stellen.

Als afsluiter zal Nokia later vandaag PlayTo op de Marketplace beschikbaar maken. Met deze applicatie kunnen foto’s, video’s en muziek gedeeld worden met verschillende DLNA-apparaten zoals tv’s en Bluray-spelers op hetzelfde netwerk.