1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gamebedrijf Valve heeft deze week een educatieve versie van Steam onthuld. De educatieve versie bevat Portal 2 en de Portal 2 Puzzle Maker speciaal bedoeld voor leraren en leerlingen.

"De educatieve versie van onze Puzzle Maker stelt leerlingen en leraren in staat om unieke puzzels te maken, werelden te verkennen en aangepaste lesplannen te delen", zo schrijft Valve in een verklaring.

In de Portal-wereld kunnen studenten objecten als kubussen, katapulten en lasers gebruiken om natuurkundige principes zoals massa, gewicht, versnelling, zwaartekracht en energie beter te begrijpen. Dit alles terwijl een game wordt gespeeld. Kritisch nadenken, ruimtelijk inzicht, problemen oplossen en samenwerken komen allemaal aan bod in het spel Portal.

Samen met Steam for School is ook een speciale website gelanceerd genaamd Teach with Portals. Deze website bevat een aantal natuurkunde- en wiskundelessen. Bovendien kunnen leraren op de website hun eigen lessen uploaden, maar deze moeten wel eerst goedgekeurd worden door Valve.

Later, als het programma wordt uitgebreid, is het de bedoeling dat ook andere onderwerpen worden toegevoegd, zoals scheikunde, gamedesign, taal en meer.